Pretecho’s


In onze praktijk maken we onderscheid tussen twee soorten echo’s, namelijk verloskundige echo’s en pretecho’s.
Verloskundige echo’s zijn alle echo’s die aan elke zwangere aangeboden worden (één termijnecho en de 20-wekenecho) plus de echo’s die op indicatie van de verloskundige worden gemaakt (bijvoorbeeld om de ligging van de baby of de plek van de placenta te bepalen).

Pretecho’s zijn alle echo’s die je zelf graag wilt laten maken. Bijvoorbeeld wanneer je graag wilt weten of je echt zwanger bent en het is nog te vroeg voor de termijnecho; of om te zien of je een jongen of meisje krijgt; of gewoon omdat je je kindje graag nog een keer wilt (laten) zien!

2D echo
De 2D techniek kan tijdens de hele zwangerschap gebruikt worden. Hiermee is het mogelijk om duidelijk structuren en organen in beeld te brengen, en ook metingen te doen. Op voorwaarde dat de baby goed ligt, kun je met 2D heel mooi het profiel van je kind zien, of zijn handjes en voetjes. Ook bewegingen zijn vaak goed te volgen op de zwart-wit beelden.

Vitaliteitsecho/vroege echo

Als je staat te popelen om een eerste blik te kunnen werpen op jouw baby, of je wilt bevestiging van de positieve zwangerschapstest, dan kan je bij ons al vroeg een echo laten maken. Dit heet een echo vitaliteit. Deze echo wordt doorgaans rond 8 weken zwangerschap gedaan. Twijfel je over je zwangerschapsduur? Overleg dan met onze assistente wat een goed moment lijkt om deze echo te doen. Een vitaliteitsecho tot 10 weken wordt vaak inwendig (vaginaal) gedaan, je baarmoeder is soms namelijk nog te klein om van buitenaf te bereiken met de echo.

Geslachtsbepaling

Wil je heel graag weten of je een jongen of meisje gaat krijgen? En kun je niet wachten tot de 20-wekenecho? Dan is het mogelijk om vanaf 14 1/2 week een echo te laten maken om het geslacht te bepalen. Let wel, als je wat meer buikvet hebt (vaak bij een BMI van 30 of hoger) is het beter om dat een week later te doen. Tijdens deze 2D-echo laten wij zoveel mogelijk van je kindje aan jou (en je partner) zien, laten we het hartje horen, en doen we natuurlijk ons uiterste best om je met een serie prachtige plaatjes naar huis te laten gaan.
Daarnaast heeft EchoNoord unieke gender reveal kraskaartjes. Een hele leuke manier voor jullie zelf om te onthullen wat het geslacht zal worden, maar kan natuurlijk ook aan familie worden gegeven.

Het kan voorkomen dat de baby ongunstig ligt om het geslacht te bepalen, of dat het toch nog te vroeg hiervoor is. Je mag dan gratis nog een keer bij ons terugkomen om de echo te herhalen.

3D/4D echo.

Met ons zeer geavanceerde apparaat kunnen we jullie kindje heel mooi in beeld brengen. Met de gecombineerde techniek van 3D en 4D komt er diepte en kleur bij de echobeelden. Zo kun je prachtig de contouren van je kindje zien, bewegingen, en zijn of haar gezichtsuitdrukking. In 30 minuten probeert de echoscopiste jullie kindje zo goed mogelijk te laten zien. Je krijgt bij deze echo een USB stick met zowel beelden als foto’s mee. Het kan soms zo zijn dat je kindje er niet goed voor ligt. Mocht de echoscopiste vinden dat ze het gezichtje van de baby niet goed heeft kunnen zien mag je eenmaal kosteloos terugkomen. Deze vervolgecho duurt 15 minuten.
Deze echo kan het best worden gedaan tussen de 26 en 32 weken.

Als je de gratis app ‘Hello Mom’ hebt gedownload, sturen wij foto’s en eventueel filmpjes naar jouw telefoon.

Betaling

Alle medische echo’s worden door je zorgverzekering vergoed, maar pretecho’s niet. Zie voor de prijzen van pretecho’s het kopje Tarieven. Bij EchoNoord kan je alleen met pin betalen.

Contact

Distelweg 99, Amsterdam

020 – 308 12 34