Verloskundige echo’s: de eerste termijn


EchoNoord is dé samenwerkingspartner voor veel verloskundige praktijken in Noord in het maken van alle belangrijke verloskundige echo’s. We maken onderdeel uit van het zorgnetwerk en doen er alles aan om de beste kwaliteit echo’s te leveren.

Verloskundige echo: de termijnecho (10-11 weken)
De eerste echo die medisch noodzakelijk is, is de zogenaamde termijnecho. Deze krijg je op doorverwijzing van je verloskundige en kun je vervolgens bij een deskundige echoscopiste laten doen. Mocht deze echo voor 10 weken zwangerschap plaatsvinden, gebeurt dit (bijna) altijd inwendig.
Deze termijnecho is voor veel vrouwen de eerste echo en vaak een spannend moment. Tijdens deze echo krijg je te horen of het hartje van je kindje klopt, worden ze gemeten en wordt de uitgerekende datum vastgesteld. Als alles goed is tijdens deze echo dan is de kans op een miskraam daarna een stuk kleiner. Bij EchoNoord nemen we de tijd voor jou en leggen we goed uit wat we zien. Ons team is deskundig en heeft nauw contact met veel medische specialisten in Noord.

15 euro korting op je tweede pretecho!

Gedurende de hele zwangerschap even naar je kindje kijken? Dat kan! Krijg nu 15 euro korting op je tweede pretecho bij EchoNoord!

20 weken echo (SEO)


Rond de 20 weken krijg je weer een echo die vergoed wordt door jouw zorgverzekeraar. Met het structureel echoscopisch onderzoek (SEO) wordt gekeken naar structurele (lichamelijke) afwijkingen van het ongeboren kind. Er wordt onder andere gekeken of het ruggetje gesloten is en naar het hart, de hersenen, de ledematen, het skelet, de hoeveelheid vruchtwater en de placenta.

Mocht er uit deze echo komen dat er een verhoogde kans is op een afwijking, dan zal je een vervolgtraject in gaan. Best spannend dus! Onze echoscopisten weten dit als geen ander en zullen jullie op je gemak stellen. Ook is de 20 weken echo het moment waarop je te weten komt of jullie een jongen of een meisje krijgen (als je dat wilt weten natuurlijk!). Mocht je niet kunnen wachten dan kun je al vanaf 14 weken bij ons een pretecho geslachtsbepaling komen halen.

Soms ziet de verloskundige een reden om je naast deze twee echo’s voor een extra echo te verwijzen. Dat is niet direct reden om je zorgen te maken; een echo is vaak een hulpmiddel bij het uitwendig onderzoek of een extra controle om meer zekerheid te krijgen. Dit kan bijvoorbeeld zo zijn wanneer je bloedverlies hebt, we de groei beter in de gaten willen houden, of om de plaats van de placenta te beoordelen.

Netwerk aan zorgpartners in Noord


We vinden het ontzettend belangrijk om nauw samen te werken met alle relevante zorgspecialisten in Amsterdam Noord. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat we cliënten op een zo goed mogelijke manier kunnen ondersteunen. We staan er altijd voor open om met nieuwe zorgverleners een nauwe band op te bouwen. Een aantal van de partners waar we mee samenwerken zijn:

  • Liva
  • Verloskundigen Aan ’t IJ
  • Terra
  • Bovenij Ziekenhuis
terra-verloskundigen

Wat zeggen ouders over EchoNoord?


Betina van Seventer: “Vanaf de eerste keer dat wij ons wonder mochten bekijken, zijn wij in de goede handen van EchoNoord en haar medewerkers geweest. En wat voor goede handen. Zij maken iedere echo tot een feestje, nemen de tijd voor de mooiste beelden en goede uitleg. Daarnaast beschikt EchoNoord over de beste apparatuur (ervaring met o.a. meerdere ziekenhuizen) om jouw kindje zo goed mogelijk te bekijken en vast te leggen. Kortom EchoNoord is een aanrader voor iedereen, voor de mooiste echo ervaringen tijdens de zwangerschap.”

Contactgegevens

Echo Noord
Albert Molhof 89 (in Gezondheidscentum Buiksloterham)
1031 JK Amsterdam
(Gebruik voor je navigatie: Distelweg 437, 1031HD)
Let op: hier is betaald parkeren

T:020 308 1235 (ma-vrij 9.00-13.00 uur)
F. 020 308 1239
E.info@echonoord.nl

Open op werkdagen van 8.00 – 17.00 uur.
Tevens hebben wij echo spreekuur op dinsdagavond en zaterdag.

schermafbeelding-2020-06-01-om-10.26.34