Wie is EchoNoord?

EchoNoord is hét echocentrum in Amsterdam Noord als het gaat om echo’s tijdens én na de zwangerschap. Ons team van deskundige echoscopistes verzorgt dagelijks medische echo’s, echo’s op eigen verzoek en gynaecologische echo’s.

ingang
echokamer
baby

Vertrouwen & aandacht

We willen ervoor zorgen dat de echo een bijzondere en fijne ervaring is voor jou. We snappen heel goed dat het soms spannend kan zijn en dat het fijn is om dan een vertrouwd gezicht te zien of iemand die de tijd voor je neemt. Daarom kun je bij ons alle echo’s bij jouw vaste echoscopiste krijgen en nemen we veel tijd om tijdens en na de echo je vragen te beantwoorden. Ook is er bij ons ruimte voor vrienden en familie als zij ook een keertje willen komen kijken.

Helaas is het momenteel vanwege het corona virus niet mogelijk om meer dan 1 volwassene mee te nemen tijdens de echo. Wij snappen dat dit heel teleurstellend is. Wel is het mogelijk om middels beeldbellen toch de beelden live met anderen te delen.

Wat biedt Echonoord?

Echo’s op verwijzing

Echo’s op eigen verzoek

Gynaecologische echo’s

Extra medische echo’s

Spiraalcontrole

Follikelmeting

Eva van der Veen
Eva van der Veen
Echoscopiste
Na een periode met plezier als verloskundige te hebben gewerkt, heb ik in 2014 de post HBO-opleiding ‘Echografie in de Verloskunde en Gynaecologie’ gevolgd. Ik vind het een práchtig beroep! De medische kant, het sociale gedeelte, maar ook de techniek spreken me allemaal aan. Zwanger zijn is zo’n unieke gebeurtenis in iemands leven. Ik vind het bijzonder dat ik de aanstaande ouders hun kind kan laten zien, en daarin het verschil kan maken.
Desiree Lesscher
Desiree Lesscher
Echoscopiste
Na meer dan 20 jaar in de verloskunde te hebben gewerkt, heb ik me nu helemaal in de echoscopie gestort. Na al die jaren in de verloskunde ben ik nog steeds onder de indruk van het wonder! De zwangerschap, het kind dat onder je hart groeit, het geboren worden van een nieuw mens. Het raakt me nog steeds en blijft me verwonderen. Als verloskundige en echoscopiste is het bijzonder dit iedere keer weer met toekomstige ouders te mogen delen. Het blijft bijzonder op de echo’s te zien hoe een kindje zich ontwikkelt.
Sadee Bense
Sadee Bense
Echoscopiste
Het is altijd mijn droom geweest om Echoscopiste te worden. In 2012 ben ik afgestudeerd en aan de slag gegaan. Hier heb ik tot op de dag van vandaag geen spijt van gehad. Het is een fantastisch vak en ik ga iedere dag met veel plezier naar mijn werk. Het wonder van het nieuwe leven, de bijzondere techniek en mensen bijstaan op vreugdevolle en soms ook verdrietige momenten. Dat geeft me veel voldoening. Het is een verantwoordelijk prachtig vak, ik hoop nog velen echo’s te mogen maken in de toekomst.
Erlinde van der Valk
Erlinde van der Valk
Echoscopiste
Via de verloskunde ben ik in aanraking gekomen met de echoscopie. Tijdens mijn werk als verloskundige en ook tijdens mijn eigen zwangerschappen, vond ik het altijd al zo bijzonder om tijdens de zwangerschap even te mogen spieken. Even te voelen en tegelijkertijd te zien wat je kindje aan het doen is. Met een druk gezin met vier kinderen heb ik uiteindelijk gekozen om mij helemaal te richten op de echoscopie, wat mij zeer goed bevalt! Ik hoop jullie te zien bij EchoNoord en een mooi inkijkje te kunnen geven in de baarmoeder, tot dan!
Marijn de Boone
Marijn de Boone
Echoscopiste
Naast dat ik 14 jaar verloskundige ben bij verloskundigen Aan ‘t IJ mag ik sinds 2013 ook echo’s maken! Ik ben de opleiding tot echoscopiste gaan doen omdat ik het heel mooi vindt om dat eerste moment, de bevestiging dat de zwangerschap ‘goed’ zit of juist niet, ook met mensen te mogen delen. Daardoor is voor mij de verloskundige zorg die ik verleen nu volledig. Daarnaast maak ik ook groeiecho’s om zo te beoordelen of de beoordeelde grootte van de baby die de verloskundige van buiten denkt te voelen hetzelfde is als we echoscopisch vastleggen.
Nicky Rijsenbrij
Nicky Rijsenbrij
Echoscopiste
Na het afronden van mijn opleiding Echografie, ben ik direct aan het werk gegaan bij EchoNoord en daar heb ik nog geen dag spijt van gehad! Het persoonlijke contact met de zwangere, haar partner en familie vind ik heel mooi. Maar ook het maken van verschillende echo’s in alle stadia van de zwangerschap is prachtig. Zwanger zijn is een bijzondere en spannende periode. Ik vind het dan ook heel mooi dat ik met behulp van echoscopie iets voor jullie kan betekenen.
Anjela Rostamie
Anjela Rostamie
Echoscopiste
Ik ben Anjela Rostamie, 43 jaar oud en moeder van 2 zoons. Na 15 jaar met veel plezier als verloskundige te hebben gewerkt, in de eerste lijn en daarna ook in de tweede en derde lijn, heb ik nu mijn passie gevonden in de echoscopie.
In het voorjaar van 2021 heb ik mijn echoscopie opleiding afgerond en ben ik begonnen met werken als (SEO-)echoscopiste o.a. bij EchoNoord.
Het is ontzettend mooi om mee te mogen genieten als we naar de ontwikkeling van een kindje kijken!
Ik kijk ernaar uit om u/jullie te ontmoeten!
Maxa van Panhuis
Maxa van Panhuis
Echoscopiste i.o.
Wat is het wonderlijk om je kindje op een echo te zien! Ik vond het zelfs zo fascinerend dat ik heb besloten me te laten omscholen tot echoscopiste. Een zwangerschap kan iets heel moois maar ook iets heel kwetsbaars zijn, daar heb ik graag de juiste aandacht voor.
Voor mij verteld elk gezin zijn eigen verhaal en is elke echo weer een unieke film. Behalve de menselijke kant spreekt ook het medische aspect mij erg aan. Na een vruchtbare carrière als kostuumontwerper, voelt het dan ook heel logisch om nu dit bijzondere vak uit te mogen oefenen.
Roos Dorreboom
Roos Dorreboom
Praktijkassistente
Ik ben bezig met de opleiding tot onderwijsassistente. Alles wat met baby’s, kinderen en de ontwikkeling daarvan te maken heeft vind ik erg interessant.
Toen ik de kans kreeg om bij EchoNoord te komen werken greep ik die kans met beide handen aan.
Ik ben nu al enige tijd werkzaam als praktijkassistente/gastvrouw en aanwezig tijdens de avond en weekend spreekuren. Ik kijk er naar uit om u te ontmoeten. Welkom bij EchoNoord.
Linda Dittman
Linda Dittman
Praktijkbeheerder
Praktijkbeheerder zijn betekent voor mij zorgdragen in de breedste zin van het woord; goede zorg voor onze cliënten én onze medewerksters.
Britt Goslinga
Britt Goslinga
Praktijkassistente
Na mijn studie Pedagogiek ben ik een aantal jaar werkzaam geweest in dit vakgebied. Maar sinds ik zelf moeder ben geworden trekt de wereld van de echoscopie enorm, wat een mooi vak! Ik heb in 2020 een switch gemaakt en komen werken bij EchoNoord, en hier heb ik nog geen dag spijt van gehad. Ik ben praktijkassistente en ik ben verantwoordelijk voor de marketing en Social Media. Een hele leuke, afwisselende baan. Ik hoop dat ik een luisterend oor kan bieden en jullie een warm welkom kan geven!
Marty Dorreboom
Marty Dorreboom
Praktijkassistente
Sinds enkele jaren ben ik werkzaam als praktijkassistente bij EchoNoord.
Ik ben gediplomeerd doktersassistente en heb voornamelijk in huisartsenpraktijken gewerkt. Sinds mijn zwangerschap is mijn interesse in dit wonder gewekt, dus toen deze vacature op mijn pad kwam heb ik geen moment getwijfeld om te solliciteren.
Tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds erg blij met deze keuze. Ik werk bij EchoNoord in een gezellig team met zeer getalenteerde collega's. Het eerste contact met de zwangere en haar partner en het verstrekken van informatie over deze bijzondere periode maakt het werk erg leuk. Geen dag is hetzelfde omdat elke zwangerschap uniek is. Dus ben je zwanger aarzel dan niet om mij te bellen voor een afspraak. Ik weet zeker dat je zeer tevreden zult zijn met het resultaat van jullie kindje op beeld.
Tot ziens bij EchoNoord!

Zorgeloos

Bij EchoNoord maken we dingen makkelijker. Wij delen je echo resultaten direct met de verloskundige waar jij bij zit zodat je dat niet meer zelf hoeft te doen. Ook hebben we regelmatig overleg met bijvoorbeeld het BovenIJ ziekenhuis en kunnen we snel schakelen als dat nodig is.

Kwaliteit en Klachtenregeling

We zijn altijd bezig om de beste kwaliteit zorg te bieden. Hier kun je meer lezen over onze kwaliteitsmaatregelen en klachtenregeling. Lees meer…

Belangrijke nieuwtjes

Wij vragen u een mondkapje te dragen bij binnenkomst. Mocht u onverhoopt uw mondkapje vergeten zijn, dan kunt u er een bij ons aanschaffen (contant aan de balie, pinnen bij de echoscopiste) .

Wij zijn van maandag tot en met zondag geopend.

Komt u voor een medische echo, kom dan alleen met uw partner/begeleider

Wat zeggen ouders over ons?

Betine van Seventer: “Vanaf de eerste keer dat wij ons wonder mochten bekijken, zijn wij in de goede handen van EchoNoord en haar medewerkers geweest. En wat voor goede handen. Zij maken iedere echo tot een feestje, nemen de tijd voor de mooiste beelden en goede uitleg. Daarnaast beschikt EchoNoord over de beste apparatuur (ervaring met o.a. meerdere ziekenhuizen) om jouw kindje zo goed mogelijk te bekijken en vast te leggen. Kortom EchoNoord is een aanrader voor iedereen, voor de mooiste echo ervaringen tijdens de zwangerschap.”

locatie-wit

Albert Molhof 89, Amsterdam

(Gebruik voor je navigatie: Distelweg 437, 1031HD)