Wie is EchoNoord?


EchoNoord is hét expertisecentrum in Amsterdam Noord als het gaat om echo’s tijdens én na de zwangerschap. Het team van deskundige echoscopistes verzorgt dagelijks verloskundige echo’s, pretecho’s en de check up bij een geplaatst spiraaltje.

In goede handen


Bij ons ben je in goede handen! Bij EchoNoord werken zes ervaren echoscopistes die allemaal ervoor willen zorgen dat jij een bijzondere echo ervaring krijgt. We werken met de beste apparatuur en kunnen daardoor heel helder je kleintje in beeld krijgen. Tijdens de echo (ook bij een pretecho) doen we áltijd een medische controle of alles goed is met je kindje. Na de echo zorgen we dat alle informatie ook direct met jouw verloskundige wordt uitgewisseld. We vinden het ontzettend belangrijk dat onze echo’s van de allerbeste kwaliteit zijn en om die reden hebben we een kwaliteitsmanager die dit waarborgt.

 

echo-noord-ochtend-licht-9028

Vertrouwen & aandacht


We willen ervoor zorgen dat de echo een bijzondere en fijne ervaring is voor jou. We snappen heel goed dat het soms spannend kan zijn en dat het fijn is om dan een vertrouwd gezicht te zien of iemand die de tijd voor je neemt. Daarom kun je bij ons alle echo’s bij jouw vaste echoscopiste krijgen en nemen we veel tijd om tijdens en na de echo je vragen te beantwoorden. Ook is er bij ons ruimte voor vrienden en familie als zij ook een keertje willen komen kijken.

Wat biedt Echonoord?

Pretecho’s 

Verloskundige echo’s 

Extra medische echo’s

Check up voor het spiraaltje

eva

Eva van der Veen

Na een periode met plezier als verloskundige te hebben gewerkt, heb ik in 2014 de post HBO-opleiding ‘Echografie in de Verloskunde en Gynaecologie’ gevolgd. Ik vind het een práchtig beroep! De medische kant, het sociale gedeelte, maar ook de techniek spreken me allemaal aan. Zwanger zijn is zo’n unieke gebeurtenis in iemands leven. Ik vind het bijzonder dat ik de aanstaande ouders hun kind kan laten zien, en daarin het verschil kan maken.

desiree

Desiree Lesscher

Na meer dan 20 jaar in de verloskunde te hebben gewerkt, heb ik me nu helemaal in de echoscopie gestort. Na al die jaren in de verloskunde ben ik nog steeds onder de indruk van het wonder! De zwangerschap, het kind dat onder je hart groeit, het geboren worden van een nieuw mens. Het raakt me nog steeds en blijft me verwonderen. Als verloskundige en echoscopiste is het bijzonder dit iedere keer weer met toekomstige ouders te mogen delen. Het blijft bijzonder op de echo’s te zien hoe een kindje zich ontwikkelt.

sadee-1

Sadee Bense

Het is altijd mijn droom geweest om Echoscopiste te worden. In 2012 ben ik afgestudeerd en aan de slag gegaan. Hier heb ik tot op de dag van vandaag geen spijt van gehad. Het is een fantastisch vak en ik ga iedere dag met veel plezier naar mijn werk. Het wonder van het nieuwe leven, de bijzondere techniek en mensen bijstaan op vreugdevolle en soms ook verdrietige momenten. Dat geeft me veel voldoening. Het is een verantwoordelijk prachtig vak, ik hoop nog velen echo’s te mogen maken in de toekomst.

nicky

Nicky Rijsenbrij

Na het afronden van mijn opleiding Echografie, ben ik direct aan het werk gegaan bij EchoNoord en daar heb ik nog geen dag spijt van gehad! Het persoonlijke contact met de zwangere, haar partner en familie vind ik heel mooi. Maar ook het maken van verschillende echo’s in alle stadia van de zwangerschap is prachtig. Zwanger zijn is een bijzondere en spannende periode. Ik vind het dan ook heel mooi dat ik met behulp van echoscopie iets voor jullie kan betekenen.

erlinde

Erlinde van der Valk

Via de verloskunde ben ik in aanraking gekomen met de echoscopie. Tijdens mijn werk als verloskundige en ook tijdens mijn eigen zwangerschappen, vond ik het altijd al zo bijzonder om tijdens de zwangerschap even te mogen spieken. Even te voelen en tegelijkertijd te zien wat je kindje aan het doen is. Met een druk gezin met vier kinderen heb ik uiteindelijk gekozen om mij helemaal te richten op de echoscopie, wat mij zeer goed bevalt! Ik hoop jullie te zien bij EchoNoord en een mooi inkijkje te kunnen geven in de baarmoeder, tot dan!

marijn

Marijn de Boone

Naast dat ik 14 jaar verloskundige ben bij verloskundigen Aan ‘t IJ mag ik sinds 2013 ook echo’s maken! Ik ben de opleiding tot echoscopiste gaan doen omdat ik het heel mooi vindt om dat eerste moment, de bevestiging dat de zwangerschap ‘goed’ zit of juist niet, ook met mensen te mogen delen. Daardoor is voor mij de verloskundige zorg die ik verleen nu volledig. Daarnaast maak ik ook groeiecho’s om zo te beoordelen of de beoordeelde grootte van de baby die de verloskundige van buiten denkt te voelen hetzelfde is als we echoscopisch vastleggen.

Zorgeloos


Bij EchoNoord maken we dingen makkelijker. Zo krijg je de echofoto’s en resultaten direct mee via de app op je telefoon. Ook delen wij je echo resultaten direct met de verloskundige waar jij bij zit zodat je dat niet meer zelf hoeft te doen. En hebben we regelmatig overleg met bijvoorbeeld het Bovenij ziekenhuis en kunnen we snel schakelen als dat nodig is.

 

Wat zeggen ouders over ons?


Betine van Seventer: “Vanaf de eerste keer dat wij ons wonder mochten bekijken, zijn wij in de goede handen van EchoNoord en haar medewerkers geweest. En wat voor goede handen. Zij maken iedere echo tot een feestje, nemen de tijd voor de mooiste beelden en goede uitleg. Daarnaast beschikt EchoNoord over de beste apparatuur (ervaring met o.a. meerdere ziekenhuizen) om jouw kindje zo goed mogelijk te bekijken en vast te leggen. Kortom EchoNoord is een aanrader voor iedereen, voor de mooiste echo ervaringen tijdens de zwangerschap.”

Kwaliteit en Klachtenregeling


We zijn altijd bezig om de beste kwaliteit zorg te bieden. Hier kun je meer lezen over onze kwaliteitsmaatregelen en klachtenregeling. Lees meer…

 

Contactgegevens


Echo Noord

Albert Molhof 89 (in Gezondheidscentum Buiksloterham)
1031 JK Amsterdam.
(Gebruik voor je navigatie: Distelweg 437, 1031HD)
Let op: het is betaald parkeren

T:020 308 1235 (ma-vrij 9.00-13.00 uur)
F. 020 308 1239
E.info@echonoord.nl

Open op werkdagen van 8.00 – 17.00 uur.
Tevens hebben wij echo spreekuur ’s avonds en op zaterdag.

schermafbeelding-2020-06-01-om-10.26.34